Pažitka
Název:

Špenátové palačinky plněné mletým masem


Špenátové palačinky plněné mletým masem


Ingredience:
Palačinky:
špenátové listy2 hrnky
hladká mouka2 hrnky
mléko2 hrnky
vejce3 ks
sůl dle chuti
olej na smažení
Masová směs:
mleté telecí maso600 g
cibule1 ks
rajče1 ks
sladká paprika dle chuti
pálivá paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Dresink:
zakysaná smetana200 ml
Postup přípravy:

Koupila jsem velký pytel listového špenátu. Celošpenátový den začíná! Odškrtávám si: špenátová pomazánka hotová, špenátové sladké lívanečky taky, k obědu moravský vrabec se špenátem. Večeře se blíží a zbytek špenátu stále v lednici. Takže jdeme na to! Palačinky s mletým telecím.

Omyté špenátové listy rozmixujeme s mlékem dohladka, poté přidáme mouku, vajíčka a špetku soli. Těsto necháme v lednici odpočinout, než připravíme masovou směs. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, orestujeme, přisypeme nakrájené rajče, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou a podusíme. Poté přebytečnou vodu smícháme se zakysanou smetanou a tím vytvoříme dresink. Na oleji osmažíme palačinky, plníme masovou směsí a podáváme s dresinkem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno