Pažitka
Název:

Srbské žebírko


Srbské žebírko


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta s kostí2 ks
sádlo2 lžíce
červená cibule2 ks
česnek2 stroužky
chilli paprička1 ks
červená paprika1 ks
žlutá nebo oranžová paprika1 ks
rajský protlak3 lžíce
masový nebo zeleninový vývar300 ml
třtinový cukr3 lžičky
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
máslo1 lžíce
hladká mouka1 lžíce
Postup přípravy:

Kotletka je vděčné maso, které se dá vařit na tisíc způsobů. Tentokrát jsem si připravila tento recept ala Srbské žebírko, které je hlavně pro milovníky papriky.

Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno