Pažitka
Název:

Sušené ovocné plátky pro děti


Sušené ovocné plátky pro děti


Ingredience:
Ingredience:
jablka1 kg
švestky200 g
voda1 dcl
Postup přípravy:

Moje téměř dvouletá dcera zůstala zatím "ochuzena" o klasické bonbóny a lízátka, ale nějaké to mlsání jí ráda dopřeju - ovšem ve zdravější formě. Ovocné kůžičky jsou pro nás víc než vítanou alternativou a co víc, má je moc ráda! 

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a poškozených částí. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Ovoce nakrájíme na kousky a vhodíme do kastrůlku, podlijeme 1 deci vody a dusíme pod pokličkou cca 10 minut do změknutí. Rozmixujeme tyčovým mixérem, směs vylijeme na pečící papír a rozetřeme na rovnoměrnou sílu cca 0,5 cm. Sušte cca 2-3 hodiny na 120 st. Že je usušeno poznáte, když je celý plát na omak suchý a neboří se Vám nikde do ovocné vrstvy prsty. Pokud Vám trouba suší nestejnoměrně - tj. kraje už budete mít suché a prostředek stále mokrý, jednoduše stáhněte i s pečícím papírem z plechu, ostrým nožem, rádýlkem nebo kolečkem na pizzu odkrojte, co je suché, sloupněte z papíru a zbytek zase vraťte do trouby dosušit. Použít můžete libovolné ovoce, jako základ jsou ideální jablíčka a k nim můžete (ale nemusíte) přidat cokoliv dalšího. Vhodné je cokoliv - hrušky, meruňky, švestky... v případě drobného ovoce - malin, ostružin, rybízu aj. použijete jen šťávu bez semínek a nemusíte před dušením podlívat vodou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno