Pažitka
Název:

Švédský jablkový koláč


Švédský jablkový koláč


Ingredience:
jablka (oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na tenké plátky)4 ks
hladká špaldová mouka1 hrnek
rozpuštěné máslo100 g
řepkový olej30 g
cukr krupice3/4 hrnku
rozšlehaná vejce2 ks
sůl špetka
muškátový oříšek špetka
mletá skořice špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Milujete jablka? Upečte si vynikající, rychlý a jednoduchý jablkový koláč dle tohoto receptu.

Vajíčka rozšleháme s olejem a rozpuštěným máslem. Poté přidáme zbytek surovin a pořádně promícháme. Formu na koláč vymažeme máslem, vyskládáme na půlměsíčky nakrájenými jablky a zalijeme těstem. Pečeme na 170°C asi 45 minut.

Oblíbený koláč mé pubertální sestry. Rychlé, jednoduchý a chutný dezert, ostatně jako většina mé kuchyně ;-). Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Darja Hladíková

    zavřít okno