Pažitka
Název:

Švestkový bulgur s mákem a skořicí


Švestkový bulgur s mákem a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
pšeničný bulgur1/2 hrnku
švestky3 - 4 ks
mletý mák3 lžíce
skořice1/2 lžičky
přírodní sirup (agáve, javorový, rýžový, švestkový...) dle chuti
voda na uvaření bulguru1 hrnek
Postup přípravy:

Dnes přichází na řadu pro změnu něco sladkého.

Inspirováno jedním z mých nejoblíbenějších koláčů – se švestkami a mákem… vznikla dnešní krásná snídaně.

Uvařit bulgur (zaliji zhruba 2 násobkem vody a vařím necelou čtvrthodinku), švestky pokrájet na libovolně velké kousky, přidat máku, kolik si jen přejete. Osladit sirupem (a nebo taky ne) a doladit skořicí. Vše promíchat a je to.

Teď už si jen vychutnat tohle lahodné švestkové potěšení s nádechem podzimu…

Dobrou chuť!

Poznámka: Pro bezlepkovou variantu receptu doporučuji místo bulguru použít pohanku nebo jáhly.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno