Pažitka
Název:

Švestkový koláč s polevou


Švestkový koláč s polevou


Ingredience:
Těsto:
pohanková mouka200 g
karob40 g
sůl špetka
třtinový cukr80 g
kypřící prášek2 lžičky
jedlá soda1/2 lžičky
mléko200 ml
hraška1 lžíce
rozpuštěný kokosový olej100 ml
Poleva:
kokosový olej30 g
datlový sirup50 g
karob3 lžíce
manikový škrob - může být i obyčejný bramborový či kukuřičný30 g
vda200 ml
švestkycca 15 ks
Postup přípravy:

Tento koláč vás zákonitě musí poslat chuťově do nebes. Kombinace švestek, karobu a polevy...je prostě nepřekonatelná. Nevěříte, můžete se přesvědčit.

V míse promícháme mouku, sůl, karob, třtinový cukr, kypřící prášek a jedlou sodu. Zvlášť si promícháme mléko s hraškou, poté přidáme olej a opět promícháme. Vše vylijeme do mísy se sypkou směsí a mícháním vytvoříme těsto, které následně vylijeme do pečícím papírem vystlané dortové formy. Švestky si vypeckujeme, nakrájíme na poloviny, a poklademe jimi těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupnů a pečeme cca 40 minut. Až se koláč upeče, připravíme si polevu. V hrnci přivedeme za stálého míchání k varu kokosový olej a datlový sirup. Ve 200ml vody si rozmícháme škrob a karob a vlijeme ke směsi do hrnce. Za intenzivního míchání vaříme několik minut do zhoustnutí. Hotovou polevu rozetřeme na upečený koláč a necháme vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Zuzana Zárecká

    zavřít okno