Pažitka
Název:

Sýrová jehla


Sýrová jehla


Ingredience:
Ingredience:
eidam (30%) nebo jiný sýr dle chuti dle potřeby
žampiony (na půlku) dle potřeby
cibule1 ks
klobása pár koleček
anglická slanina pár plátků
mouka, vejce, strouhanka na obalení
brambory dle potřeby
sůl špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Tenhle recept jsem nikde nehledal, ale tím nechci říci, že jsem jej vymyslel jako první. Doma máme rádi houby ve všech podobách a tak jsem kombinoval. 

Ač je to nazváno sýrová jehla, je na špejli střídavě napichován 30% eidam, (možno i jiný sýr podle chuti) a žampion (na půlku), samosebou u nás nesmí chybět i cibulka, kterou krájím na měsíčky. Začátek a konec špízu zabezpečuje plátek klobásy. Ještě se mezi to vše snažím dát trochu krájené anglické slaniny. Pak trojobal, lépe dvakrát. Brambory uvařím ve slupce, poté nakrájet dukátky a opéct na oliváči. Tatarka zdobená pažitkou je samozřejmě kupovaná. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno