Pažitka
Název:

Tartaletky s čokoládovým krémem a jahodami


Tartaletky s čokoládovým krémem a jahodami


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka100 g
celozrnná mouka75 g
studené máslo100 g
žloutek1 ks
cukr moučka30 g
studená voda2 lžíce
sůl špetka
Krém:
čokoláda250 g
smetana ke šlehání250 g
máslo100 g
jahody a máta na ozdobu
Postup přípravy:

Tartaletky, to je láska. Jsou maličké a roztomilé a mně stačí se na ně jen zamilovaně dívat.

Těsto. Máslo nakrájejte na malé kousky. Všechny přísady smíchejte a vypracujte hladké těsto. Vtlačte do dvanácti formiček na tartaletky, dno propíchejte vidličkou a vložte na hodinu do lednice.
Krém. Čokoládu se smetanou rozpusťte v hrnci, přidejte máslo a vše smíchejte. Nechejte krém ztuhnout v lednici a občas promíchejte, aby tuhnul rovnoměrně.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte košíčky asi čtvrt hodiny, nebo dokud nezezlátnou. Nechejte pár minut vychladnout a pak opatrně vyklopte z formiček a nechejte zchladnout úplně.
Ztuhlý krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte tartaletky. Ozdobte plátky jahod a lístky máty.

Náplň ještě ztuhne, takže je dobré plnit tartaletky ve chvíli, kdy má příjemnou krémovou konzistenci. Poté ještě doporučuji dát do lednice a nechat úplně vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kristina Hrubá

    zavřít okno