Pažitka
Název:

Tataráček z lososa


Tataráček z lososa


Ingredience:
Tataráček:
čerstvý losos bez kůže200 g
plátky uzeného lososa100 g
rajčata250 g
Zálivka
čerstvě vymačkaná šťáva z citronů2 ks
olivový olej3 lžíce
dijonská hořčice1 lžíce
kopr snítka
naťová cibulka1 ks
čerstvě nahrubo mletý pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Výborná souhra chutí....

Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky.
Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky.
Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice.
Mezi tím si připravíme zálivku: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou cibulku a kopr.
Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit.. dle chuti.
Necháme cca 30 min. v chladu odpočívat.
Podáváme na opečené bagetě. Tu si můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí "gril".
Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno