Pažitka
Název:

Tažený kuřecí vývar


Tažený kuřecí vývar


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křidélka a skelety dle potřeby
větší cibule1/2 ks
pórek1/2 ks
kořenová zelenina dle potřeby
petrželka nebo pažitka dle chuti
smil italský dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Hodně z vás se mě ptá na vývary. Já miluju kuřecí. Je jemný a se zeleninkou úžasně barevný a chutný. A bolí vás v krku, nebo se cítíte unavení? Věřte, že vývar vás nakopne.

Kuřecí křidélka a skelety opláchneme a dáme do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Necháme pomalu vařit, dokud maso nezměkne (asi tak 2 hodiny). Potom vývar přecedíme, z křidélek a skeletu obereme maso a vývar dále necháme vařit. Nakrájíme na kostičky kořenovou zeleninu a dáme do vývaru. Později přidáme trochu pokrájeného pórku. Když je zelenina měkká, můžeme přidat nasekanou petrželku nebo pažitku. Pak vrátíme zpět obrané maso. Aby nebyl vývar zakalený, uvaříme si zvlášť nudličky nebo knedlíčky a ty nakonec přidáme do již uvařené polévky.

VENDY TIP!

Já přidávám nejen do této polévky snítku skvělé bylinky, která se jmenuje Smil italský (říká se jí také přírodní Maggi). Vždy zvýrazní chuť polévky a celkově ji dochutí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno