Pažitka
Název:

Telecí s cherry rajčaty a čerstvým oreganem, bulgur


Telecí s cherry rajčaty a čerstvým oreganem, bulgur


Ingredience:
Ingredience:
telecí kýta (cca 400 g)6 plátků
cherry rajčta250 g
čerstvé oregano2 hrsti
cibule1/2 ks
olej2 lžíce
máslo1 lžíce
růžová sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Příloha:
bulgur150 g
vývar450 ml
Postup přípravy:

S nejmladším zařazujeme do jídelníčku maso, a když jsem stála u pultu s telecím masem, řekla jsem si, že si pošmákneme na tomto fajnovém masíčku všichni.

Maso osolíme, opepříme a v kastrolu s širším dnem opečeme z obou stran na oleji s máslem. 
Vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno krájenou cibuli, kterou zpěníme. 
Přidáme přepůlená rajčátka a vrátíme maso. 
Podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí dusíme asi 40 minut doměkka. 
Před koncem sejmeme poklici a necháme zredukovat.
Bulgur zalijeme studeným vývarem a necháme hodinu bobtnat. 
Poté ho vaříme, dokud se tekutina nevsákne a bulgur není měkký (díky namáčení to trvá velmi krátce).

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno