Pažitka
Název:

Telecí v rajčatové omáčce


Telecí v rajčatové omáčce


Ingredience:
telecí kýta500 g
sekaná rajčata1/2 plechovky
cibule1 ks
vejce natvrdo2 ks
šunka nakrájená na nudličky100 g
černé olivy nakrájené na kolečka1 lžíce
zelená petrželka hrstka
máslo kousek
olej na orestování
hladká mouka trochu
vývar400 ml
pepř špetka
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Našla jsem recept v Mezinárodní kuchařce ve španělské kuchyni, ale pokrm byl připravován z vepřového masa. Takže pokud někdo nemá možnost masa telecího, může připravit klidně třeba z vepřové plece.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na másle s olejem maso orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy. Žloutky najemno nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Je možné omáčku zjemnit 1 lžící smetany na vaření.

 

 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno