Pažitka
Název:

Těstoviny s mletým masem a lilkem pro děti od 1 roku


Těstoviny s mletým masem a lilkem pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny (Panzani penne)300 g
lilek1 ks
rajčata4 ks
cibule1 ks
mleté hovězí maso300 g
česnek3 stroužky
olej dle potřeby
sůl dle chuti
italské bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Je vám také známa skutečnost, že vše co lze pojmenovat jako rajskou a smíchat s těstovinami, to bez problémů projde u každého malého dítěte? Alespoň u dětí, které já znám, to naprosto bezvýhradně platí, a to dokonce i tehdy, když tam nenápadně zašijete lilek. Když jsem tohle objevila, měla jsem z toho takový #MalýSvátek.

Příprava tohoto receptu vyžaduje trošku času dopředu, ale nebojte, čas bude ubíhat bez vašeho přičinění jen ve vaší troubě.

Nádobu vhodnou k pečení vytřete olejem a vložte do ní podélně rozpůlený lilek a stejným způsobem rozkrojená rajčata. Pečte cca hodinu na 180°C, dokud vše krásně nezměkne a nezezlátne. Poté z trouby vytáhněte a nechte vychladnout. Dejte si vařit také těstoviny.

Mezitím si v pánvi rozpalte malé množství oleje a začněte na něm restovat najemno nakrájenou cibuli. Až začne chytat barvu, přidejte mleté maso, osolte a posypte bylinkami. Občasně promíchejte, aby se maso opeklo ze všech stran. Ke konci přihoďte také na drobné kousky nakrájený česnek a orestujte. Nakonec přidejte rajčata a lilek, který se vám díky upečení podaří krásně vydlabat či oloupat od tuhých slupek.

Promíchejte a v případě potřeby ještě dosolte či dochuťte bylinkami a česnekem. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte strouhaným parmezánem.

TIP: Pokud byste měli kyselejší zimní rajčata, možná pomůže, pokud směs během restování zaprášíte lžící cukru. Ten příjemně zkaramelizuje a dodá další chuťový rozměr. U sladkých rajčat to samozřejmě není potřeba a jídlo budete mít zdravější.

Dětská specifika:

Vytvořeno ve spolupráci s Panzani.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno