Pažitka
Název:

Thajská zeleninová polévka s kuřecím masem


Thajská zeleninová polévka s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna2 ks
cibule1 ks
česnek1 stroužek
rajčata4 - 5 ks
dýně Hokaido1/2 ks
mražená kukuřice150 g
olej1 lžíce
nastrouhaný zázvor1 lžička
kokosové mléko1 plechovka
sůl dle chuti
koriandr1 - 2 lžíce
Postup přípravy:

Dalším mým počinem z asijské kuchyně byla thajská zeleninová polévka. Polévky, které zasytí samy o sobě, jsou u nás sázkou na jistotu, tak proč to dnes nezkusit trochu jinak, co se surovin týče. Mile mě překvapila souhra jednotlivých chutí a jako celek pak jídlo tvoří vstupenku do exotického jídelníčku.

Olej rozpalte v tlakovém hrnci a pak na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě i kuřecí maso. Nechte ho zprudka opéct a zatáhnout, v žádném případě by se nemělo dusit, poté jej osolte. Podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené, ale ne více a nechte vařit v tlakovém hrnci 15 minut.

Poté jej opatrně otevřete a přidejte kukuřici, tu vařte 5 minut a pak opět hrnec otevřete a přidejte rajčata a dýni, vařte 3 minuty. Po uvaření zeleniny vyndejte maso stranou a oberte od kostí.

Odeberte si z polévky část zeleniny, případně odeberete trochu vývaru (tak aby vám zbyla zelenina mírně ponořená ve vývaru) a zbytek zeleniny rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přilijte kokosové mléko a přidejte zázvor a provařte. Pokud je třeba tak dosolte. Na závěr do polévky vraťte zpět odebranou zeleninu, obrané kuřecí maso a posypte nadrobno nasekaným koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno