Pažitka
Název:

Thajské červené kari do 20 minut


Thajské červené kari do 20 minut


Ingredience:
Ingredience:
slunečnicový olej1 lžíce
olej dle chuti1 lžíce
červená chilli paprička nakrájená na plátky dle chuti
velká žlutá nebo červená paprika nakrájená na proužky1 ks
červená kari pasta2 lžíce
krevety1 kg
kokosové mléko1 plechovka
rybí omáčka1 lžíce
hrášek (lusky)1 hrnek
nasekané lístky koriandru dle chuti
šťáva z limetky dle chuti
Postup přípravy:

Včera večer jsme měla jako obvykle chuť na něco ostrého a thajského. 

Tohle jídlo je úžasný, protože Vás krásně zahřeje v zimních dnech. Je krásně barevné, výborné a hlavně  trvá asi  20 minut.

Dejte vařit rýži, která než se uvaří, Vaše kari bude hotové.  

Lístky a stonky  koriandru rozdělte.

Rozehřejte velkou pánev na středním ohni a přidejte rostlinný a sezamový olej.

Pak přidejte nakrájené stonky koriandru,  nakrájenou papriku a chilli. Promíchejte.

Přidejte kari pastu a vařte za stálého míchání po dobu jedné minuty, pak zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou a promíchejte.

Přidejte krevety  (popř. kuřecí) a hrášek a vařte cca 3 minuty. Obě ingredience potřebují málo času, a tak hlídejte, aby pak nebyly krevety moc tuhé. Poznáte, jakmile začnou růžovět.

Vmíchejte nakrájené listí koriandru.

Do kari dejte limetkovou šťávu a podávejte s rýží nebo nudlemi. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno