Pažitka
Název:

Tiramisu


Tiramisu


Ingredience:
Ingredience:
mascarpone200 g
vejce (žloutky a bílky zvlášť)2 ks
jemný třtinový cukr3 lžíe
vanilkový extrakt pár kapek
silné espresso dle potřeby
Grand Marnier0,4 dcl
sůl špetka
cukrářské piškotycca 10 ks
kvalitní kakao dle potřeby
Postup přípravy:

Tento klasický italský dezert má mnoho podob. Já jsem si oblíbila tuto základní verzi, která je opravdu božská.

1. V robotu si ušleháme žloutky s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem do světlé pěny. Když je pěna dostatečně vyšlehaná, přidáme mascarpone a pomalu zašleháme.

2. Do druhé mísy si dáme bílky se špetkou soli a začneme šlehat. Když nám bílky začnou bělat, přidáme lžíci krupicového cukru a pokračujeme tak dlouho, než nám vznikne tuhý sníh.

3. Do žloutkové směsi postupně vmícháme po částech bílky, dokud nám nevznikne krásně nadýchaný krém.

4. Do silného espressa dáme Grand Marnier a namáčíme v něm piškoty (já si piškoty půlím, lépe se s nimi pak při rovnání  do skleniček pracuje).

5. Namočený piškoty dáme na dno skleničky a zhruba do půlky naplníme krémem. Opět dáme vrstvu piškotů a vrstvu krému. Vždy končíme krémem. Hotové tiramisu dáme do lednice vychladit.

6. Před podáváním posypeme krém kakaem.

TIP: Pokud se bojíte konzumace čerstvých vajíček, použijte na Tiramisu pasterovaná.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno