Pažitka
Název:

Tofu a la tiramisu


Tofu a la tiramisu


Ingredience:
přírodní tofu200 g
banány2 ks
celozrnné sušenky120 g
sojové vanilkové mléko6 lžic
kakao1 lžíce
datlový sirup dle chuti
zapečené křupavé müslli4 lžíce
uvařená káva4 lžíce
Postup přípravy:

Tiramisu - předpokládám, že ho všichni znáte. Je to tradiční italský dezert, který se připravuje z tvarohového sýru mascarpone. A protože je mascarpone hodně tučné, vyměnila jsem ho za tofu a připravila odlehčenou verzi.

Ono to vlastně není ani klasické mascarpone, protože jsem do něho přidala i banány a další dobrůtky. Zkrátka vznikla tahle TOFU mňamka, která je po vychlazení tak dobrá, že už nebudete chtít žádnou jinou.

 

Postup: 1.vrstva - rozdrcené sušenky zalité kávou, 2. vrstva - polovina tofu rozmixovaná se sojovým mlékem a datlovým sirupem, 3. vrstva - zapečené müslli, 4. vrstva - rozmixované banány, 5. vrstva - rozdrcené sušenky, 6. vrstva - druhá polovina rozmixovaného tofu s kakaem, 7. vrstva - rozmixované banány. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno