Ingredience na omeletu: | |
hraška | 60 g |
voda | 110 ml |
olivového oleje | 1 lžíce |
tofu nastrouhané najemno | 1 hrst |
čočka ve slaném nálevu | 1 hrst |
kukuřice ve slaném nálevu | 1 hrstka |
sůl | 1 špetka |
oregano | 1 špetka |
Recept jednoduchý, jídlo lahodné a výživné. Na snídani placky podávám na kváskovém chlebu se salátem a čerstvou zeleninou. Na oběd jsou perfektní s opékanými bramborami nebo třeba zeleninovým bulgurem. Skvělé jsou i do burgeru.
Základ placek tvoří směs hrašky (romíchaná ve vodě) a tofu.
Samotné placky tvořím tak, že na pánvičku nejprve dám kukuřici a čočku (ve velikosti budoucí placky), okořením, a na to rozprostřu směs hrašky a tofu. (Vlastně vytváříte takové malé „omeletky“.
Peču do zlatova (pár minut) a otočím. Hotovo.
Podrobné info: