Pažitka
Název:

Tofu placky s čočkou a kukuřicí

bezlepkový recept


Tofu placky s čočkou a kukuřicí


Ingredience:
Ingredience na omeletu:
hraška60 g
voda110 ml
olivového oleje1 lžíce
tofu nastrouhané najemno1 hrst
čočka ve slaném nálevu1 hrst
kukuřice ve slaném nálevu1 hrstka
sůl1 špetka
oregano1 špetka
Postup přípravy:

Recept jednoduchý, jídlo lahodné a výživné. Na snídani placky podávám na kváskovém chlebu se salátem a čerstvou zeleninou. Na oběd jsou perfektní s opékanými bramborami nebo třeba zeleninovým bulgurem. Skvělé jsou i do burgeru.

Základ placek tvoří směs hrašky (romíchaná ve vodě) a tofu.
Samotné placky tvořím tak, že na pánvičku nejprve dám kukuřici a čočku (ve velikosti budoucí placky), okořením, a na to rozprostřu směs hrašky a tofu. (Vlastně vytváříte takové malé „omeletky“.

Peču do zlatova (pár minut) a otočím. Hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno