Pažitka
Název:

Toustíky s avokádovou pomazánkou a krevetami


Toustíky s avokádovou pomazánkou a krevetami


Ingredience:
Avokádová pomazánka:
avokádo100 g
citronová šťáva1 lžička
najemno pokrájené oregano1 lžička
česnek1/2 stroužku
sůl dle chuti
Krevety:
krevety dle potřeby
citron dle chuti
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Na dohotovení:
pečivo dle chuti
okurka dle chuti
červená cibule dle chuti
rukola dle chuti
růžový pepř dle chuti
Postup přípravy:

Surovinou, která se mi vybaví, když se řekne "letní jídlo", budou určitě krevety. Hodí se na gril, na těstoviny, na rizotto, na salát anebo třeba na křupavé toustíky.

Připomínají nám dovolenou u moře. Jsou křehké, voňavé a mají delikátní chuť. Kdo má rád v jídle jemné tóny, ochutí si je třeba limetkou a mátou a nebo kokosovým mlékem. Kdo to má rád ostřejší, zvolí kombinaci s česnekem nebo chilli. Krevetě zkrátka sluší všechno.

Já jsem si je tentokrát dala v lehce osvěžujícím provedení, a to s avokádovou pomazánkou a lehce štiplavým, nasládlým růžovým pepřem. Prostě takové jednoduché svěží jídlo, které se bude hodit ke sklence suchého bílého nebo růžového vína. A pokud máte rádi pikniky, je tohle jasná volba, kterou si zpestříte vaše letní menu.

1. Krevety zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte

2. Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem, prolisovaným česnekem a špetkou soli. 

3. Na opečené tousty natřeme avokádo. Položte slabé plátky okurky, opečenou krevetu, slabý plátek cibule, rukolu a posypte růžovým pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno