Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka


Tuňáková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
nadýchaný sýr Almette (Lučina)150 g
tuňák v oleji200 g
červená cibule1/2 ks
šťáva ze 1/4 citronu dle chuti
himlájská sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř dle chuti
kajenský pepř špetka
Postup přípravy:

Tuňákovou pomazánku jsme doma dělali už v době, když jsem byla úplně malá. Od té doby, co jsem se odstěhovala od rodičů, ji téměř nedělám, protože můj manžel ji nenávidí. Když jsem ale jako dárek dostala obrovské balení tuňáka v konzervě, rozhodla jsem se zase vzpomínky na dětství obnovit.

  1. Červenou cibuli si nakrájejte nadrobno.
  2. Do misky dejte sýr Almette (můžete ho nahradit klasickou Lučinou). Z tuňáka slijte olej a přidejte do misky společně s cibulí. Ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem, případně kajenským pepřem podle vlastní chuti.
  3. Podávejte na bagetce nebo chlebu. Já osobně mám ráda tuňákovou pomazánku ozdobenou nasekanou jarní cibulkou nebo výhonky.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno