Ingredience: | |
tuňák ve vlastní šťávě | 130 g |
tvaroh | 150 g |
cibule | 1/2 ks |
citron | 1/4 ks |
mletá sladká paprika | 1/2 lžičky |
kudrnka | na ozdobu |
Kdo by neznal "rybičkovou pomazánku". Já ji nesnášela. Možná proto, že se u nás dělala ze sardinek v oleji a v moři másla skončil celý obsah plechovky. Tohle je jistě všem známá elegantnější a rozhodně chuťově lepší varianta. Rozhodně ji zařaďte dětem do jídelníčku.
Cibuli oloupejte, nakrájejte a spařte vroucí vodou (snížíte tak její štiplavosti).
Tuňáka sceďte, přidejte cibuli tvaroh, šťávu z citronu a mletou papriku a vše dohladka rozmixujte.
Pomazánku namažte nejlépe na domácí chléb (třeba kváskový) a posypte sekanou kudrnkou.
Podrobné info: