Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka s tvarohem


Tuňáková pomazánka s tvarohem


Ingredience:
Ingredience:
tuňák ve vlastní šťávě130 g
tvaroh150 g
cibule1/2 ks
citron1/4 ks
mletá sladká paprika1/2 lžičky
kudrnka na ozdobu
Postup přípravy:

Kdo by neznal "rybičkovou pomazánku". Já ji nesnášela. Možná proto, že se u nás dělala ze sardinek v oleji a v moři másla skončil celý obsah plechovky. Tohle je jistě všem známá elegantnější a rozhodně chuťově lepší varianta. Rozhodně ji zařaďte dětem do jídelníčku.

Cibuli oloupejte, nakrájejte a spařte vroucí vodou (snížíte tak její štiplavosti).

Tuňáka sceďte, přidejte cibuli tvaroh, šťávu z citronu a mletou papriku a vše dohladka rozmixujte.

Pomazánku namažte nejlépe na domácí chléb (třeba kváskový) a posypte sekanou kudrnkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno