Pažitka
Název:

Tvaroháč s lískovými oříšky


Tvaroháč s lískovými oříšky


Ingredience:
Ingredience:
rozmixované ovesné vločky2 hrnky
měkký Jaroměřický tvaroh2 ks
vejce3 ks
vanilkový puding (BIO bezlepkový puding Amylon)1 balíček
mléko100 ml
nasekané lískové oříšky hrst
kakao1 lžíce
kokosový olej1 lžíce
stévie dle chuti
Postup přípravy:

Tvarohové koláče mám moc ráda a peču je hodně často. Výhoda tvarohu je, že je velice univerzální a můžete ho přidat v podstatě do všeho.  Neznám nic lepšího, než chuť čerstvého tvarohu, který se Vám rozplývá na jazyku. Jak jistě víte, ve svých receptech se snažím omezovat bílou mouku a nebude tomu jinak ani v tomto případě. Základ tvoří mé oblíbené ovesné vločky a proto si tento koláč můžete vychutnat i ke snídani.

Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme 3 bílky, kakao, kokosový olej, mléko a stévii. Všechny ingredience pořádně promícháme a hotové těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme lehce vymazali kokosovým olejem. V další míse smícháme 2 tvarohy se třemi žloutky, vanilkovým pudingem (nevařit) a stévií. Tvarohovou směs navrstvíme na vločkové těsto, posypeme nasekanými lískovými oříšky a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno