Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní


Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní


Ingredience:
vejce5 ks
moučkový cukr250 g
vanilkový cukr2 balíčky
máslo220 g
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
šťáva z 1/2 pomeranče
tučný tvaroh (ne vaničkový)250 g
polohrubá mouka250 g
prášek do pečiva1 balíček
brusinky, rozinky, oříšky... dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.

Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesijeme přes síto. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme do těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 st., necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno