Pažitka
Název:

Tvarohové knedlíky s jahodovo-mátovou omáčkou


Tvarohové knedlíky s jahodovo-mátovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
farmářský tvaroh250 g
vejce1 ks
pohanková mouka dle potřeby
sůl špetka
jahody dle potřeby
máta dle chuti
med dle chuti
Postup přípravy:

Tenhle recept na tvarohové knedlíky je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý. Během chviličky si připravíte dokonalý oběd nebo skvělý dezert. Není nic lepšího než spojení tvarohu, jahod a máty. No řekněte, není to dokonalost sama?

V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku. Množství mouky záleží na konzistenci tvarohu. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce. Z těsta pak tvoříme malé knedlíčky. Hotové knedlíčky pak vhodíme do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Na povrchu je nechte plavat ještě nějakou dobu a raději zkuste vytáhnout jeden, rozřízněte ho a podívejte se, zda je opravdu hotový. Uvařené knedlíky pak přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod, máty a medu. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno