Pažitka
Název:

Tvarohovo-polentový koláč s jahodami

bezlepkový recept


Tvarohovo-polentový koláč s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
instantní polenta2 hrnky
polotučný tvaroh2 vaničky
vejce2 ks
jahody400 g
rostlinný olej1/2 hrnku
kypřící prášek1 ks
med1/2 hrnku
sůl špetka
Postup přípravy:

Někteří možná slyšíte o polentě poprvé. O co tedy vlastně jde? Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Rozšířená je především v severní Itálii. Vyrábí se předvařením v páře, proto je zachována její přírodní chuť. U nás se nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta. Koupíte ji bez problémů v obchodě se zdravou výživou nebo v supermarketu. A dobrá zpráva pro celiaky. Je přirozeně bezlepková. S polentou nevařím určitě naposledy. Dají se z ní vykouzlit různé kaše, knedlíky nebo placky. Hodí se jako příloha k masu nebo zelenině. Další recepty z polenty třeba příště.

Polentu smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Do směsi přidáme polovinu jahod nakrájených na kousky.
Vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a poklademe zbytkem jahod.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-35 minut.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno