Pažitka
Název:

Tvarohový chlebíček s malinami a ovesnomandlovou drobenkou


Tvarohový chlebíček s malinami a ovesnomandlovou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh ve vaniččce200 g
změklé máslo80 g
třtinový cukr80 g
vejce1 ks
špaldová mouka (typ 630)250 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
mléko250 ml
maliny150 g
Drobenka:
máslo4 lžíce
ovesné vločky4 lžíce
nasekané mandle2 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
Postup přípravy:

Je víkend a člověk si tak nějak užívá většího poklidu a nikam zrovna nepospíchá. Mám to tak i u vaření či pečení, a když jsem vymýšlela moučník na víkend, pořád jsem se nemohla rozhodnout. Při nákupu jsem záměrně dala do košíku i krásné, voňavé maliny a věděla jsem, že tyto budou hrát ve víkendovém moučníku prim.

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček si vložíme pečící folií. V míse si vyšleháme cukr s povoleným máslem, poté přidáme vejce a vyšleháme. Do směsi přidáme tvaroh a promícháme.

V druhé míse si odvážíme mouku a smícháme s práškem do pečiva. Mouku s práškem do pečiva přisypeme do mokré směsi a postupně přidáváme mléko a šleháme. Těsto má středně hutnou konzistenci. Do připraveného těsta opatrně vmícháme maliny. Těstem pak naplníme formu na chlebíček a navrch můžeme poklást pár malin a posypeme drobenkou.

Drobenku si připravíme, smícháním povoleného másla, ovesných vloček, nasekaných mandlí a třtinového cukru. Nejlépe rukama všechny ingredience prohněteme a vytvoříme lepivější drobenku (není to klasická sypká drobenka).

Chlebíček pak pečeme ve vyhřáté troubě cca 50-60 minut. Pro jistotu před vytažením zkontrolujeme špejlí, zda je těsto hotové a nelepí se.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno