Korpus: | |
arašídová mouka | 250 g |
žitná tmavá mouka | 100 g |
slunečnicová semínka | 100 g |
máslo | 150 g |
cukr (březový) | 100 g |
nastrouhaná citronová kůra | dle chuti |
Náplň: | |
tučný tvaroh | 250 g |
podmáslí | 100 ml |
skyr | 200 g |
vejce | 1 ks |
cukr (březový) | 50 g |
lesní ovoce | dle chuti |
Arašídový korpus, žádný přidaný cukr a chutná jako Horalka.
Úžasný koláč, kde jsem poprvé použila arašídovou mouku a jsem nadšená! Lesní ovoce miluju a mám neustále zásobu v mrazáku. Navíc je extra rychlý.
Všechny suroviny na korpus propracujeme v kompaktní těsto a 2/3 natlačíme do formy vyložené pečícím papírem.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Suroviny na náplň (kromě ovoce) promícháme a nalijeme na korpus. Posypeme ovocem a zbytkem těsta.
Pečeme cca 40 minut dozlatova.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ