Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s borůvkami


Tvarohový koláč s borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka170 g
rozpuštěné máslo50 g
vejce2 ks
kypřící prášek do pečiva1 lžíce
med1 lžíce
odtučněný tvaroh300 g
mléko3 lžíce
borůvky dle potřeby
třtinový cukr2 lžíce
přírodní vanilkové aroma1 lžička
Postup přípravy:

Borůvky a tvaroh - to je prostě neodolatelná kombinace. A tu si teď budete moci vychutnat v jednom úžasném koláči. Je rychlý, strašně dobrý a Vy ho budete chtít péct znova a znova. Máslový korpus se rozpouští na jazyku a tvarohová náplň Vás nenechá chvilku v klidu. Tak jdeme na to?

V míse smícháme jedno vejce, mouku, máslo, med a prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím v druhé míse smícháme tvaroh, vejce a mléko. Přidáme třtinový cukr, vanilkové aroma a vznikne nám tvarohový krém. Po 15 minutách vytáhneme těsto z lednice a prsty ho rozprostřeme na dno dortové formy. Na korpus natřeme tvarohový krém. Vše nakonec posypeme borůvkami. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno