Pažitka
Název:

Tvarohový "zebra" dortík


Tvarohový "zebra" dortík


Ingredience:
Ingredience:
nízkotučný tvaroh500 g
bílý jogurt4 lžíce
javorový sirup4 lžíce
vanilkový bezlepkový puding1 ks
vejce3 ks
kakao2 lžíce
vanilková pasta či burbon vanilky1 lžička
Postup přípravy:

Tahle pruhovaná dobrota nás prostě baví. Že ji ještě neznáte? Nejvyšší čas ji vyzkoušet!

Tvaroh vyšleháme spolu s jogurtem, sirupem, vejci a vanilkovým pudingem.

Směs rozdělíme na polovinu, do jedné přimícháme kakao do druhé vanilku. 

Dortovou formu o průměru 17 cm vysteleme pečícím papírem.

Do středu formy pak vrstvíme vždy dvě lžíce těsta, přičemž střídáme barvy, dokud nám zbývá hmota.

Pečeme při 170 stupních 15 minut, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a ještě zhruba 25 minut dopékáme. 

Dortík necháme před krájením zcela vychladnout (ideálně v lednici a alespoň 4 hodinky).

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno