Pažitka
Název:

Tzatziki s medvědím česnekem


Tzatziki s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
velká salátová okurka1 ks
bílý řecký jogurtcca 400 g
nasekaný kopr2 lžíce
máta6 lístků
medvědí česnek6 listů
citronová šťáva1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tzatziki prostě miluji. Mohla bych je jíst samotné, s pečivem k masu, prostě skoro k čemukoliv. Dlouhou jsem je neměla a doma se mi najednou sešlo větší množství okurky. Rozhodnutí, co s nimi bylo jasné. Také proto, že se u nás rozmáhá nějaký bacil a tak jsem využila zbytek medvědího česneku, aby nám v boji proti němu pomohl. Není nad to spojit příjemné s užitečným.

Nejprve si omyjeme a okrájíme okurku. Nakrájíme ji na hrubém struhadle a trochu posolíme, ale tak pustí vodu. Jogurt si můžeme nechat okapat v cedníku, vyloženém plátýnkem. Jakmile okurka pustí vodu, tak ji pořádně vymačkáme přes sítko a zbavíme tak přebytečné vody. Jakmile máme okurku zbavenou vody, dáme ji do mísy, přidáme jogurt, nasekané bylinky (kopr, mátu a medvědí česnek), zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme např. s opečeným grahamovým toastem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno