Pažitka
Název:

Vánoční rybízovo-pomerančový punč


Vánoční rybízovo-pomerančový punč


Ingredience:
Ingredience:
rybízové víno dle potřeby
jahodový čaj dle potřeby
šťáva z jednoho pomeranče1 ks
badyán2 hvězdičky
celá skořice2 - 3 ks
hřebíček dle chuti
kandovaná pomerančová kůra dle chuti
rozinky dle potřeby
Postup přípravy:

Vůně skořice, hřebíčku a badyánu - to je ten pravý vánoční punč. V tomto čase si ho můžete dát kdekoliv na vánočních trzích. Není ale nad to, udělat si svůj vlastní a popíjet ho v teple domova. Já jsem ho připravila z rybízového vína, které miluju. Pokud ale rybízové víno nemáte, klidně si ho uvařte z jakéhokoliv červeného vína.

Ve větším hrnci si uvaříme ovocný čaj, do kterého přidáme skořici, hřebíček a badyán. Poté přilijeme víno, vymačkanou šťávu z pomeranče, pomerančovou kůru a necháme svařit. Punč poté přecedíme přes sítko do hrníčků, do každého vsypeme hrst rozinek a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno