Pažitka
Název:

Vejce do skla se slaninou


Vejce do skla se slaninou


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
slanina3 plátky
nasekaná cibule hrstka
ocet1 lžíce
Postup přípravy:

Jestli bych mohla něco snídat klidně i 3x týdně a vůbec by mi to nevadilo, tak jsou to vajíčka. Míchaná nebo ztracená v ideálním případě, ale vařená na chleba bych taky ocenila. Teď jsem si oblíbila vejce do skla. A nebojte, není to žádná věda a vypadá to opravdu pěkně. 

Vejce do skla je jednoduchá a hezky vypadající snídaně. 

1. Vejce vložte do vroucí vody spolu se lžící octa na cca 3 - 4 minuty. Bílek bude tuhý a žloutek zůstane tekutý. Po 3 - 4 minutách vejce přelijte studenou vodou, aby se ochladila. 

2. Vejce naklepněte tak, jako byste je chtěli oloupat, a jakmile odděláte špičku, tak vajíčko vyloupněte pomocí lžičky do skleničky. 

3. Slaninu osmažte na sucho na pánvi a přidejte k ní hned od začátku nasekanou cibulku. Slanina pustí dostatek tuku, takže není potřeba žádný další přidávat. 

4. Vejce osolte, opepřete a přidejte osmaženou slaninu s cibulí. 

Můžete také přidat sezonní bylinky (pažitku, petrželku, libeček) nebo strouhaný parmazán.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno