Pažitka
Název:

Velikonoční beránek


Velikonoční beránek


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka150 g
pohanková mouka50 g
vejce3 ks
prášek do pečiva bez fosfátů1 balíček
střední jablko1 ks
velký banán1 ks
třtinový cukr80 g
povolené máslo30 g
vaječný koňak nebo rum1 lžíce
máslo na vymazání formy
rozdrcené piškoty na vysypání formy
Postup přípravy:

Přiznám se, že jsem beránka na Velikonoce nikdy nepekla. Byla to má premiéra, pro kterou jsem se rozhodla hlavně kvůli dětem. Chtěla jsem, abychom na stole měli hezky nazdobeného beránka, který bude i dobrý. Zkusila jsem tedy variantu s ovocem a byl to dobrý výběr. Určitě budeme muset upéct ještě jednoho, abychom měli co dát na velikonoční stůl.

Nejprve si rozdrtíme piškoty (nebo jej rozmixujeme tyčovým mixérem) Formu vymažeme povoleným máslem a vysypeme rozdrcenými piškoty. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny. Obě mouky spícháme s práškem do pečiva a pak smícháme s rozšlehaným vejcem a cukrem. Promícháme. Poté přidáme povolené máslo a najemno nastrouhané jablko a rozmačkaný banán. Nakonec přidáme vaječný koňak (nebo rum), pokud nám nechutná není to nutné, ale beránek je o to chuťově lepší. Těsto nalijeme do nachystané formy a pečeme cca 30-35 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno