Pažitka
Název:

Velikonoční nádivka


Velikonoční nádivka


Ingredience:
den staré housky nebo rohlíky (nakrájené na kostičky)8 ks
mléko (cca 500 ml) na namočení pečiva
máslo1 lžíce
střední cibule nebo 3 větší jarní cibulky (nadrobno)1 ks
vejce (bílky a žloutky oddělené)6 ks
uvařené uzené maso (žebra apod.)500 g
mladé kopřivy (spařené a nasekané)2 hrsti
sůl2 - 3 lžičky
mletý pepř špetka
sádlo nebo máslo na vymazání formy
Ingredience:
Postup přípravy:

Velikonoce bez nádivky to si tedy vůbec neumím představit. A už vůbec ne bez té naší. Určitě máte také tu NEJ, tak mi napište Vaše vychytávky a obměny, budu se těšit. Mějte krásnou sváteční neděli! 

Do veliké mísy dejte nakrájené kousky pečiva, zalijte mlékem a nechejte nasáknout, poté vymačkejte přebytečné mléko a smíchejte s na másle osmaženou cibulkou nebo cibulí, žloutky, na kostičky nakrájeným uzeným masem, kopřivami, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten opatrně spojte se směsí. Předehřejte troubu na 180 st. Formu - ideálně o rozměru 20*30cm, nebo více forem různých velikostí vymažte sádlem nebo máslem a směs do ní nalijte (chcete-li ozdobu z kopřivy jako mám já, do vymazané formy na chlebíček položte kopřivu a poté zalijte směsí). Pečte cca 35 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno