Pažitka
Název:

Vepřová játra na slanině


Vepřová játra na slanině


Ingredience:
vepřová játra500 g
anglická slanina (já měla oravskou)150 g
rozmarýn snítka
střední cibule2 ks
sušený česnek dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
masox (nemusí být) dle chuti
tmavá jíška dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Toto jídlo je pro mě taková nostalgie. "Rybníček" mi dělávala jako malé mamka a tak si ho čas od času připomenu :)

Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou, přidáme nakrájené játra a opepříme. Znovu orestujeme do barvičky, přidáme nasekaný rozmarýn a sušený česnek, zamícháme a podlijeme. Dusíme do měkka. Dosolíme nebo přidáme masox a zahustíme do požadované hustoty. Servírujeme s bramborovou kaší "rybníček" :)

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno