Pažitka
Název:

Vepřová játra po uhersku


Vepřová játra po uhersku


Ingredience:
vepřová játra500 g
anglická slanina100 g
cibule1 ks
mrkev2 ks
petržel1 ks
celer kousek
červená paprika1 ks
nové koření3 kuličky
rajčata nebo konzervovaná3 ks
pórek1 ks
čerstvá paprika dle potřeby
sádlo kousek
cukr1 lžička
rozmarýn snítka
hladká mouka1 lžíce
masový vývar (bujon) dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Jako příloha se skvěle hodí třeba zeleninová rýže....

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou. Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme.

Jako příloha pórková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno