Pažitka
Název:

Vepřová kotleta na pórku


Vepřová kotleta na pórku


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta s kostí2 ks
bílá část pórku1 ks
červená paprika1 ks
bílá paprika1 ks
žampiony250 g
olej / sádlo1 lžíce
máslo2 lžíce
suché bílé víno200 ml
vývar / voda2 dcl
sůl špetka
pepř špetka
brambory4 ks
Postup přípravy:

Vepřová kotleta na pórku s bramborovými dukátky je vynikající recept, pro teplou večeři, kterou může doprovázet láhev dobrého vína.

Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran osmažíme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které nechámez části odpařit. Dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka.

Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Podle pořeby osolíme a opepříme. Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě. (zde bramborové dukátky)

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno