Pažitka
Název:

Vepřová plec na houbách


Vepřová plec na houbách


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec500 g
houby200 g
cibule1 ks
dobrá klobáska1 nožička
hořčice1 lžička
sůl dle chuti
pepř špetka
hladká mouka1 lžíce
česnek1 stroužek
Postup přípravy:

Pokud máte doma v lednice vepřovou plec a třeba mražené houby přímo z lesa, není nic lepšího než tento recept, který můžete libovolně obměňovat dle druhu masa.

Maso nakrájíme na cca 1cm plátky, osolíme, opepříme a protáhneme v hladké mouce. V hrnci rozpálíme sádlo, plátky opečeme zprudka z obou stran a poté vyjmeme. Ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou klobásku, utřený česnek, hořčici a zarestujeme. Maso vložíme zpět, přidáme houby, podlijeme vodou do 2/3 masa a dusíme doměkka cca hodinu. Během dušení maso obracíme a doléváme podle potřeby vodu. Podáváme např. s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno