Pažitka
Název:

Vepřové rolky plněné rajčaty a zakysanou smetanou s omáčkou z pečených rajčat a celozrnné těstoviny


Vepřové rolky plněné rajčaty a zakysanou smetanou s omáčkou z pečených rajčat a celozrnné těstoviny


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso4 plátky
rajčata3 ks
hrubozrnná hořčice dle chuti
česnek4 stroužky
cibule1 ks
sůl dle chuti
změklé máslo1 lžíce
jáhlová mouka1 lžička
červené víno1 dcl
sušená bazalka dle chuti
zakysaná smetanacca 1/2 kelímku
třtinový cukr1 lžíce
olej dle potřeby
celozrnné těstoviny k servírování
Postup přípravy:

Omáčka tak trochu jinak... Když chci mít oběd aspoň na dva dny, jdu do omajdy. Jeden den s těstovinou, druhý den třeba s kuskusem.

Plátky masa naklepejte, česnek prolisujte a jedno rajče rozkrojte na čtvrtiny. Plátek osolte, potřete hrubozrnnou hořčicí a česnekem. Položte jeden dílek rajčete a přidejte jednu lžičku zakysanky. Posypte trochu solí a bazalkou. Opatrně zarolujte, ať vám nevyjede smetana a zajistěte kuchyňskými jehlami. Takto pokračujte u všech plátků. Zbytek rajčat rozkrojte na kostičky a dejte je na dno pekáčku. Na rajčata položte rolky, zasypte bazalkou, zbytkem česneku, zalijte vínem a trochou vody. Pečte v troubě na 200°C asi 45-60 minut.

Oloupejte cibuli, nakrájejte jí najemno a orestujte v hluboké pánvi na oleji do hněda. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

Když je maso měkké, vyndejte ho bokem a výpek s rajčaty přelijte do nádoby, ve které se vám bude dobře mixovat, přisypte restovanou cibuli a společně rozmixujte. Přelijte zpět do pánve a zahřejte. V misce si spojte lžíci másla s moukou. Za stálého míchání přidávejte máslo a nechte ho postupně rozpustit. Povařte 10 minut a je hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno