Pažitka
Název:

Vícezrnná tortila plněná drožďovou pomazánkou se šmakounem a řeřichou


Vícezrnná tortila plněná drožďovou pomazánkou se šmakounem a řeřichou


Ingredience:
Tortilly:
špaldová mouka (240g špaldová typ 630 + 100g vícezrnná mouka)340 g
sůl1 lžička
olivový olej70 ml
vlažná voda140 ml
Drožďová pomazánka:
uzený Šmakoun200 g
zakysaná smetana180 g
jarní cibulka1 ks
lahůdkové droždí2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
řeřicha hrst
střední mrkev2 ks
Postup přípravy:

Dnes jsem si vařila „jen pro sebe“, ale myslím, že příště zkusím nabídnout i dětem. Domácí tortilly děti určitě ocení, avšak u pomazánky z lahůdkového droždí, šmakounu a řeřichy si už tak jistá nejsem. Nicméně překvapit mohou vždycky. Za mě, ale mohu říci, že jsem si na dnešním obědu pochutnala.

Nejprve si uděláme těsto na tortilly. Ve větší míse smícháme mouky a sůl a pomalu přiléváme vodu a olej a zpracováváme na těsto. Pořádně propracujeme. Rozdělíme buď na osm (tortilly budou menší) nebo šest dílů a na pomoučněném vále vyválíme do kruhu (tortilly). Poté na suché pánvi krátce opečeme (cca 20 sekund z každé strany). Necháme zchladnout.

Pomazánku si připravíme, když ve větší misce smícháme najemno nastrouhaný šmakoun a zakysanou smetanu. Poté přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), lahůdkové droždí, sůl a pepř. Poté tortilly plníme pomazánkou, posypeme nahrubo nastrouhanou mrkví, řeřichou a nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Zabalíme a podáváme.

Pomazánku je možné použít i na oblíbené pečivo.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno