Ingredience: | |
změklé máslo | 90 g |
březový cukr | 50 g |
bezlepková mouka | 130 g |
vejce | 1 ks |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
jogurtové mléko | 120 ml |
borůvky | dle potřeby |
Drobenka: | |
bezlepkové vločky | 50 g |
bezlepková mouka | 30 g |
změklé máslo | 20 g |
kokosový cukr | 20 g |
mletá skořice | dle chuti |
Bez špetky skromnosti si troufám říct, že tohle jsou moje nejlepší bezlepkové muffiny. Nepoznáte rozdíl!
Nejprve si připravíme drobenku tak, že společně smícháme vločky, mouku, máslo, kokosový cukr a skořici.
Máslo ušleháme s vejcem a cukrem.
Přidáme jogurtové mléko a nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Silikonové košíčky plníme těstem do 3/4 (je to asi jedna polévková lžíce), posypeme borůvkami a drobenkou, kterou do těsta lehce vmáčkneme.
Pečeme při 200 stupních 15 minut dozlatova. Před vyklopením necháme zcela vychladnout.
Podrobné info: