Pažitka
Název:

Vláčné bezlepkové muffiny s borůvkami a křupavou drobenkou


Vláčné bezlepkové muffiny s borůvkami a křupavou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
změklé máslo90 g
březový cukr50 g
bezlepková mouka130 g
vejce1 ks
prášek do pečiva1/2 balíčku
jogurtové mléko120 ml
borůvky dle potřeby
Drobenka:
bezlepkové vločky50 g
bezlepková mouka30 g
změklé máslo20 g
kokosový cukr20 g
mletá skořice dle chuti
Postup přípravy:

Bez špetky skromnosti si troufám říct, že tohle jsou moje nejlepší bezlepkové muffiny. Nepoznáte rozdíl!

Nejprve si připravíme drobenku tak, že společně smícháme vločky, mouku, máslo, kokosový cukr a skořici. 

Máslo ušleháme s vejcem a cukrem.

Přidáme jogurtové mléko a nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. 

Silikonové košíčky plníme těstem do 3/4 (je to asi jedna polévková lžíce), posypeme borůvkami a drobenkou, kterou do těsta lehce vmáčkneme.

Pečeme při 200 stupních 15 minut dozlatova. Před vyklopením necháme zcela vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno