Ingredience: | |
jemné ovesné vločky | 200 g |
brokolice | 200 g |
kvalitníšunka | 100 g |
sušená rajčata | 5 plátků |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 - 4 stroužky |
majoránka | špetka |
kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
Ovesné vločky nemusíte mít jen do ranního müsli, ale můžete je použít do výborných karbanátků, které chutnají snad všem.
Vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši (v poměru asi jako rýži, já dala raději míň vody a pak trochu přilila). Uvařenou brokolici v mixéru jen trochu rozmixuji, ne úplně na kaši. Na pánvičce osmahnu cibulku (sůl, třtinový cukr). Přidám na kostičky nakrájenou šunku, rajčata, brokolici, česnek, kmín a majoránku. Směs smícháme s uvařenými vločkami, popřípadě můžete osolit.
Buď můžeme smažit na pánvičce, nebo péct v troubě (zkoušela jsem obojí a z trouby nám chutnaly více.
Při pečení/smažení se nelekněte, že jsou křehčí. Jakmile trochu vychladnou, budou krásně držet tvar.