Pažitka
Název:

Voňavé nudličky s kaki a pórkovým bulgurem


Voňavé nudličky s kaki a pórkovým bulgurem


Ingredience:
Ingredience:
libové vepřové maso250 g
cibule1/2 ks
řepkový olej2 lžíce
mletá paprika1 lžička
sušený česnek1 - 2 lžičky
mletá sušený zázvor2 lžičky
sůl špetka
kaki1 ks
bulgur200 ml
vývar500 ml
pokrájený pórek ze střední části hrst
řepkový olej1 lžíce
solčanka dle chuti
Postup přípravy:

Snad v každém obchodě teď na mě koukají krásně oranžové plody ovoce kaki. A ta cena! Ale jelikož se mé mládě rozhodlo bojkotovat tyto sladké exotické plody v jakékoliv jiné syrové podobě než mixované, rozhodla jsem se ustoupit od svého předsudku, že ovoce se s masem nemá kombinovat a zkusila dnes opět něco nového. A zjevně to prckovi chutnalo.

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na oleji necháme zezlátnout. Přidáme nudličky masa, orestujeme, okořeníme a podlijeme vodou. Dusíme asi 1 hod do změknutí za občasného míchání a případného podlévání. Nakonec přidáme očištěné a na kostičky pokrájené kaki a už jen krátce povaříme, aby se kaki nerozvařilo.
Na oleji opečeme pokrájený pórek, přidáme bulgur, okořeníme solčankou, podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka cca 10-15min, než se tekutina vsákne. Pod pokličkou necháme ještě 5min dojít

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno