Pažitka
Název:

Vývar z králičího hřbetu s játry, ledvinkami, srdíčkem, kořenovou zeleninou a pažitkou


Vývar z králičího hřbetu s játry, ledvinkami, srdíčkem, kořenovou zeleninou a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
králičí hřbet s vnitřnostmi1 ks
cibule1 ks
mrkev5 ks
petržel2 - 3 ks
menší celer1/4 ks
sůl dle chuti
pažitka dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Myslím si, že tato klasika není nic nového, ale já ji přeci jen přidám. Nevídám ji bohužel příliš často a myslím si, že je to velká škoda.
Navíc je to strašně jednoduchá polévka, která zasytí, dodá cenné živiny, a jak říká náš malý "maminko budu mít sílu". 
Jako malá jsem dle maminky jedla králíka normálně, během puberty to šlo velmi z kopce a já jsem se vrátila ke konzumaci králičího masa až se zavedením příkrmů u syna. Prostě člověk zmoudří a snaží se dát dětem to nejlepší, co má a králík dozajista patří mezi maso, které by děti konzumovat měly. Zatím je to jedno z mas, které nesmí na stole chybět, a já doufám, že tomu tak bude i nadále. 
A co tedy potřebujeme k přípravě polévky?

Připravíme si velký hrnec. Omytý hřbet, ledvinky, srdíčko a játra vložíme do hrnce, očistíme si a pokrájíme cibuli, kořenovou zeleninu, kterou přidáme rovněž do hrnce. Směs zeleniny a králičího hřbetu s vnitřnostmi zalijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme do změknutí masa a zeleniny. Nakonec hřbet vyjmeme, maso z něj obereme, ledvinky, játra a srdíčko pokrájíme, vrátíme i s obraným pokrájeným masem zpět do polévky, osolíme, krátce povaříme a přidáme posekanou pažitku.

A je hotovo, přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno