Pažitka
Název:

YANGNYEOM TONGDAK / Korejské smažené kuře


YANGNYEOM TONGDAK / Korejské smažené kuře


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní řízky2 ks
Na obalení masa:
hladká mouka (nebo rýžová)50 g
škrob50 g
Omáčka:
sezamový olej1 lžíce
chilli pasta1 lžička
malá cibule1 ks
česnek3 stroužky
strouhaný čerstvý zázvor1 lžička
med2 lžíce
sojová omáčka6 lžic
rýžové víno2 lžíce
vinný ocet1 lžíce
třtinový cukr1 lžíce
olej na smažení dle potřeby
sezamové semínko a jarní cibulka na posypání
rýže (jasmínová) dle potřeby
Postup přípravy:

To jsme takhle nedávno měli 2 kuřecí prsa v lednici a nechtělo se mi z nich dělat řízky. Křupavé kuřecí kousky obalené pikantní omáčkou byly lepší. 

Kuře nakrájejte na nugety. V misce promíchejte mouku a škrob a každý kousek masa v něm pořádně obalte. 

V hlubší pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a kousky v něm dozlatova smažte. Trvá to přibližně 5 minut, než je kuře dobře udělané i uvnitř. Hotové kousky vyndávejte do misky vyložené papírovou utěrkou. 

Na pánvi rozehřejte sezamový olej. Vhoďte strouhaný zázvor, drcený česnek, cibuli nastrouhanou najemno nechte chvilku rozvonět a přilijte sojovou omáčku, med, ocet, cukr, víno a nechte pár minut povařit (cca 3 - 5).

Smažené kuřecí kousky v pánvi s omáčkou promíchejte a celé obalte v omáčce. 

Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno