Pažitka
Název:

Yorkshirský pudink


Yorkshirský pudink


Ingredience:
Ingredience:
velké vejce2 ks
hladká mouka100 g
mléko100 ml
sůl špetka
pepř špetka
rostlinný olej trochu
Postup přípravy:

Kdo je již nějakou dobu jednou z nejznámějších tváří anglické kuchyně? Nemůže to být nikdo jiný než Jamie Oliver. Ráda sleduju jeho pořady na TV Paprika a některé z jeho receptů mě opravdu fascinují. 

Sleduji hlavně jeho pořady s jídly za 15 a 30 minut, což někdy plánuji sama vyzkoušet: jestli se to dá opravdu zvládnout za tak krátkou dobu! Tentokrát tu pro vás mám jeho jednoduchý recept na "Yorkshire puds". Viděla jsem ho i v receptech Nigelly, která ho peče v jedné velké formě. Já se tedy držím receptu Jamieho a stejný mám i pro vás.

Předehřejte troubu na 215 °C, musí být opravdu rozpálená. Do každého místečka z formy na 12 muffinů kápněte trochu rostlinného oleje a takto vložte formu do rozpálené trouby. Nechte ji nahřívat asi 15 minut. Mezitím si udělejte těsto: smíchejte vajíčka, mléko a mouku, nakonec přidejte špetku soli a pepře. Míchejte, dokud nebude směs krásně hladká. 

Opatrně vyndejte formu z trouby, nalijte do každého místa přibližně stejné množství těsta (já naplnila vždy asi polovinu) a vraťte zpět do rozpálené trouby. Takto pečte asi 15 minut, za tu dobu vám pudinky krásně vyběhnou a zezlátnou.

Yorkshirské pudinky se mohou jíst k masu, ale já jsem ho vyzkoušela na sladko, což podle mě vůbec není problém. Samotné těsto je totiž nadýchané, ale není slané, takže se s ním dá pracovat. Můžete ho třeba pokapat medem a přidat šlehačku!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno