Pažitka
Název:

Zajíc na divoko


Zajíc na divoko


Ingredience:
Ingredience:
zaječí zadní běhy2 ks
zaječí přední běhy2 ks
mrkev2 ks
petržel1 ks
menší celer1/2 ks
cibule2 ks
cukr3 lžíce
červené víno2 dcl
rum pár lžic
nové koření dle chuti
bobkový list1 ks
celý černý pepř dle chuti
jalovec dle chuti
sůl dle chuti
rozmrýn dle chuti
tymián dle chuti
povidla2 lžíce
rajčatový protlak3 lžíce
Postup přípravy:

Tak i u mne přišlo na zvěřinu. Nikdy jsem ji neměla a říkala jsem si, že když už jsem šla do toho, že budu fotit jídlo, tak by zrovna zvěřina neměla chybět na talíři. Do noty mi přihrála kamarádka, která fotí lov zvěře. Přinesla mi slíbeného zajíce a kus kančí kýty za to, že si u mne pochutnala na lososovi. Takže hned jsem si vyzkoušela pár nových receptíků.

Nejprve si maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme si větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat. Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny. Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme. Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka. Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik, kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokši nebo bramborovými plackami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno