Pažitka
Název:

Zapečená guinoa s květákem, zeleninou a šmakounem

bez lepku, BKM


Zapečená guinoa s květákem, zeleninou a šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
máslová dýně236 g
světlá quinoa50 g
červená quinoa50 g
květák1/2 ks
mrkev1 s
bílá cibule2 ks
česnek2 stroužky
přírodní šmakoun50 g
mořská sůl dle chuti
lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
voda dle potřeby
nať celeru na ozdobení
Postup přípravy:

Květák a quinoa, to jsou suroviny, které se u nás používají i několikrát týdně.
Zapečená zelenina mě baví, má nespočetné množství variací a my si ji dnes dopřáli společně se šmakounem, který má v naší lednici vždy své místo, nejen pro své nutriční složení, ale i pro jeho možnosti použití, tak jdeme na to.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v páře společně s máslovou dýní, kterou si před vařením oloupeme a očistíme.

Quinou důkladně propláchneme, zalijeme vodou a přibližně 15-20 minut vaříme. Po uvaření přecedíme.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, orestovanou cibulku vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, já zvolila na vymazání Ghí.
Do zapékací mísy přidáme v páře uvařený květák a dýni, uvařenou quinou, prolisovaný česnek, lahůdkovou papriku a najemno nastrouhaného šmakouna. Celou směs důkladně promícháme, přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut.

Podávala jsem společně s vychlazeným okurkovým salátem a ozdobila jsem naťovým celerem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno