Pažitka
Název:

Zapečená polenta s tuňákem

dětská jídla


Zapečená polenta s tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
polenta125 g
voda/vývar250 ml
konzerva kvalitního tuňáka1 ks
sterilovaná rajčata1/2 konzervy
sůl1 špetka
oregano1 špetka
sýr gouda1 balíček
pórek na ozdobení1 hrstička
Postup přípravy:

Polentový nákyp od Báry jsem si zamilovala. Díky tomu jsem poznala jak je polenta skvělá, tak jsem dnes udělala hatla-patla a vznikla dle mě delikateska.

Přivedeme vodu k varu a přidáme polentu. Mícháme do zhoustnutí a pokud je moc hustá, přidáme ještě trochu vody. Necháme jí provařit a pak přidáme konzervu tuňáka (olej jsem odlila), zamícháme, přidáme sterilovaná rajčata a znovu zamícháme. Dochutíme, připravíme do vymazané mísy, poskládáme sýr a dáme péct do rozpálené trouby, 30 minut na 200° Určitě si zaslouží ještě doladit, na tom se zapracuje, ale i tak jsme si pochutnali. Kdo chce může si dochutit lehce solí.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno