Ingredience: | |
cibule | 1/2 ks |
česnek | 2 stroužky |
olej | 1 lžíce |
mleté maso | 250 g |
velká rajčata | 2 ks |
drcený kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
provensálské koření | hrstička |
zakysaná smetana | 200 g |
vejce | 3 ks |
vařené brambory | 6 ks |
Zapékané brambory máme rádi v jakékoliv kombinaci a tohle je jedna z nich.
Na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli a česnek, přihodíme maso, koření a necháme zatáhnout. Přidáme krájená rajčata a dusíme asi 5min.
Do pekáčku s nepřilnavým povrchem vrstvíme střídavě brambory a masovou směs. Končíme bramborami.
Vše zalijeme vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou a špetkou soli.
Zapékáme při 200st asi 20min dozlatova. Před krájením necháme chvíli odpočinout.