Pažitka
Název:

Zapečené brambory s mletým masem, rajčaty a zakysanou smetanou


Zapečené brambory s mletým masem, rajčaty a zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
cibule1/2 ks
česnek2 stroužky
olej1 lžíce
mleté maso250 g
velká rajčata2 ks
drcený kmín1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
provensálské koření hrstička
zakysaná smetana200 g
vejce3 ks
vařené brambory6 ks
Postup přípravy:

Zapékané brambory máme rádi v jakékoliv kombinaci a tohle je jedna z nich.

Na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli a česnek, přihodíme maso, koření a necháme zatáhnout. Přidáme krájená rajčata a dusíme asi 5min.
Do pekáčku s nepřilnavým povrchem vrstvíme střídavě brambory a masovou směs. Končíme bramborami.
Vše zalijeme vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou a špetkou soli. 
Zapékáme při 200st asi 20min dozlatova. Před krájením necháme chvíli odpočinout.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno